La bassine

Världens mest populära förlossningspool

La bassine förlossningspooler.

Vad är det för skillnad på de personliga och professionella förlossningspoolerna?
De personliga förlossningspoolerna är framställda för personlig användning alltså inte uthyrning/flergångsanvädning. Dem är av tunnare material och väger mindre av den anledningen.

De proffesioinella poolerna är framställda för professionella användning alltså flergångsanvädning på förlossningsavdelning, av hembarnmorskor eller vid uthyrning. Dem är gjorda i tjockare material för att tåla mer slitage och väger mer av den anledningen. 

Vad är för för skillnad på Original och Maxi?
Original är La Bassines mindre förlossningspool, Maxi är den större varianten. La Bassines lilla förlossningspool har stående kammrar medan Maxi har tre liggande på varandra.

Är La bassine komfortlabel?
Uppblåsbara väggar och golv ger en mycket bra dämpning och kommer att säkerställa den komfort som behövs i alla positioner, under värkarbete och födseln. Poolernas uppblåsbara golv är ca 7 cm tjockt. Detta luftskikt ger mycket bra stöd som uppskattas när man tillexempel står på knä. Du behöver inte extra stoppning under förlossningspoolen. 
 

Kan man sitta eller hänga på förlossningspoolens sidor?
När den är korrekt uppblåst är förlossningspoolens sidor tillräckligt starka för en vuxen att sitta på kanten av förlossningspoolen och du kan luta dig i vilken position/ställning som helst mot dess kanter.

Hur mycket väger förlossningspoolerna?
La bassines lilla förlossningspool rymmet ca 450 liter när 80% fylld vilket väger ca 450 kg.
La bassines stora förlossningspool rymmet ca 650 liter när 80% fylld vilket väger ca 650 kg.

Vissa är orolig över att förlossningspoolens vikt kommer bli för tung för ens hus eller lägenhet. Detta skiljer sig självklart från hem till hem men här kommer en formel ni kan utgå ifrån: 

Förlossningsoolens belastning blir cirka 400 kg per kvadratmeter (inklusive vatten och du som födande). Standard vid bygge av bostadshus är att kunna belasta varje kvadratmeter med 200 kg. Därför ska inte en punktbelastning med 400 kg per kvadratmeter vara ett problem. För att kunna göra en mer exakt beräkningen behöver man veta vad huset står på, tex betongplatta, krypgrund osv.

!! Denna formel är framtagen av Nordic birth och skyddas av upphovsrättslagen. Läs mer under rättsligt meddelande.

Hur går man i och ur förlossningspoolen? Behöver jag en pall eller stol?
La Bassine har en bekväm utvändig höjd för att enkelt komma i och ur förlossningspoolen utan pall. En förlossningspool bör inte vara så hög att det är en kamp att komma i och ur under pågående värkarbete.

Ett tips - Är du väldigt kort eller har grov foglossning rekomenderar vi att släppa ut luft ur mitten kammaren av en Maxi. På så sätt kan du reglera höjden på din förlossningspool.

Hur behåller jag varmvatten i förlossningspoolen?
Ett värmelock rekommenderas för att behålla varmvatten. Uppblåsbara förlossningspooler håller bättre isolering än en förlossningspool i stumt material vilket gör att vattnet är varmt längre.

I ett rum vid 25 ° C sjunker temperaturen på vattnet med mindre än 1 ° C per timme. Vattenkokare med varmt vatten ger ett snabbt sätt att höja temperaturen i poolen om det börjar svalna. Även hinkar med varmt vatten fungerar bra eller en slang kopplad till blandare. Töm förlossningspoolen först på svala hinkar innan ni fyller på med nytt varmt vatten.

Hur lång tid tar det att fylla en La bassine förlossningspool?
Det tar cirka 25-35 minuter att fylla en La Bassine förlossningspool, beroende på storlek och ditt vattenflöde.